En Australsk i Norge…

Det er ikke så lett å være en innvandrer her i Norge; egentlig kan det være kjempeslitsomt noen ganger. Men sånn er det og her er jeg!

Jeg flyttet hit i September 2012. Ja, mannen min er norsk, men det var jeg som bestemte at vi skulle flytte fra ”sunny Australia” til Norge. Crazy I know! Vi kom fra sol og sand, til kaldt og mørkt… Og nå mens jeg sitter i sofaen min, og fyrer i ovnen for fullt, leker min australske familie i badebassenget bak hjemme i Australia. Norge er uansett et veldig fint land og jeg tror beslutningen min var riktig. I det minste håper jeg det. 😉

Vi har to små jenter, en australsk og en norsk, men vi favoriserer selvfølgelig ingen på bakgrunn av etnisitet 🙂  De går i barnehagen, og for det meste snakker de norsk, men her hjemme snakker vi alle engelsk. Av og til får jeg kanskje en daglig favoritt, hvis de bruker flere engelske ord på denne dagen…

img_5099Jeg har en egen regel, og det er at hjemmet mitt er mitt ”safe place”, så derfor snakker vi bare engelsk her hos oss. Noen ganger forstår jeg ikke hva jentene mine sier, selv om de gjentar det både to og tre ganger på norsk. Men det er greit det – jeg lærer mye av det jentene mine forteller om opplevelsene sine fra barnehagen.

Både mannen min og jeg er kiropraktorer, og vi elsker jobbene våre. Vi driver Life Kiropraktikk sammen, og det er selvfølgelig kjempekoselig å jobbe med mannen min, selv om det ikke alltid er så lett. Samarbeidet på klinikken har sine utfordringer, for eksempel må han gjøre mye ekstra fordi norsken min ikke alltid er ”up to scratch”. Han må sjekke alle brevene jeg skriver før vi sender dem, og vi må begge ta lønn fra samme bedrift! Allikevel, noen dager kjører vi sammen til jobb, spiser lunsj sammen (uten barn), og vi forstår hverandres gleder og utfordringer.

Jeg er fornøyd, men jeg kan alltid bli bedre! Jeg kan alltid bli en bedre kone, mor, kiropraktor, venn, datter, søster og menneske. Så på en vei til et bedre meg, så håper jeg at jeg kan hjelpe deg.

Jeg gleder meg til fortsettelsen av min nye reise og håper du vil være med.

Klem,

Karen

6 thoughts on “En Australsk i Norge…

 1. Britt March 2, 2017 / 9:00 pm

  Hei Karen😊 så flott blogginnlegg! Må bare skryte av deg, synes du er kjempe flink til å snakke og skrive norsk!😊 så nydelige jenter dere har😊 Hilsen Britt

  Liked by 1 person

 2. Agnes Mojord March 2, 2017 / 11:02 pm

  Veldig fint å lese det du skriver. Jeg er norsk, men har flyttet til Sydney og har Austrask man og vi har 2 fine gutter. Gleder meg til å følge bloggen din.

  Liked by 1 person

  • karengranlund March 3, 2017 / 7:04 am

   Takk Agnes, det er så koselig å høre at du er helt motsatt til meg 🙂

   Like

 3. Carina March 2, 2017 / 11:10 pm

  Gratulerer med ny blogg 😊 Jeg heier på deg 👍

  Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s