Mitt livs største avgjørelse

Den største avgjørelsen i livet mitt så langt, var ikke å si “ja” når mannen min fridde, for det var veldig lett. Nei, det største avgjørelsen var å flytte fra Australia til Norge.

Da jeg var 23 år gammel, flyttet jeg fra Australia til New Zealand for å studere Kiropraktikk. Derfor har jeg vært vant til å bo borte fra familien min, og til og med i et annet land. Men Norge ligger tross alt litt lenger bort fra Australia enn New Zealand, så beslutningen om å flytte til Norge, var noe større.

De første månedene etter at jeg kom til Norge, var helt klart de vanskeligste! Jeg gikk fra å være en veldig selvstendig kvinne, til å føle meg som et lite barn igjen. Jeg forstod ikke mye norsk, jeg bodde sammen med svigerforeldrene mine, og jeg kunne ikke kjøre bil. Jeg hadde ikke egen bankkonto, og det var nesten umulig å få en mobiltelefon fordi jeg ikke hadde en finansiell historie i Norge. Jeg følte meg veldig uselvstendig og alene.

Men som de sier “This too shall pass” og omsider klarte jeg å bli mer og mer selvstendig igjen. Etter tre måneder fikk jeg min egen bankkonto og bankkort, og med dette kunne jeg endelig få en mobiltelefon! Jeg begynte å kjøre bil alene etter fem måneder og fikk norsk førerkort etter ni måneder. Og etter elleve måneder i sammen hus som svigermor og svigerfar, fant vi vårt eget hus, og flyttet fra redet.

Norsken min blir bedre og bedre. Nå trenger jeg bare litt ekstra tid når jeg ikke forstår ting, eller det er bråkete rundt meg. Jeg forstår mer for hver dag som går, og har nå begynt å tenke mer norsk istedenfor engelsk. Endelig føler jeg meg selvstendig igjen.

Det er jeg som har valgt å bo i Norge, og det er kun jeg som kan gjøre det mulig å passe inn i livet her i Norge. Jeg må kanskje endre meg litt og gjøre noen små justeringer her og der, men det er her i Norge jeg skal fortsette å bo – og her skal jeg fortsette å være den selvstendige kvinnen jeg er!

Klem,

Karen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s