Løping er ikke alltid lett.

Jeg har løpt hele livet mitt. Da jeg var ung, drev jeg med friidrett for barn, med sprint og langdistanse løping. På videregående, sto jeg opp tidlig noen dager i uken for å løpe før skolen, mens faren min var ute og syklet.  I 20-årene fullførte jeg fire halvmaratons løpeturer. Så jeg er vant til å løpe.

MEN…. etter fødselen av barna mine, hadde jeg en liten pause fra løpingen. Jeg husker godt den første løpeturen jeg tok da Olivia hadde blitt seks måneder gammel! Det var en lørdag i oktober 2014, og Christine kom for å hente meg, og vi løp omtrent 4.5km i skogen. Alt gikk bra på selve turen, men den kvelden hadde jeg utrolige smerter i venstre fot. Smerten var den verste jeg hadde opplevd – og jeg født to barn uten smertestillende!

Jeg var helt sikkert at jeg hadde brukket foten min, fordi det gjorde så vondt. Men det hadde jeg ikke. For da jeg sto opp neste dagen, var jeg nesten smertefri. Det var kjemperart, men det var kroppen min som fortalte meg at jeg ikke kan kjøre på i full fart i begynnelsen! Ta det litt mer rolig når du starter opp igjen.

Men det er ikke alltid at jeg lærer. Noen ganger det kan være kjempevanskelig å ta det rolig når jeg har lyst å trene. I de siste måneder har jeg fått plantar fasciose av og på, og det er vanskelig å ikke løpe.  Resten av kroppen og hjernen min vil jo løpe og trene, men foten min sier, “ta vare på meg”.  Det er viktig å lytte til kroppen, selv om det er ikke alltid er så lett.

Som regel er alt bra med kroppen vår, og vi kan gjøre som vi vil. Imidlertid kan det hende at vi har perioder med litt skader, og da må vi endre treningen vår lite grann. Dette kan være kjedelig, men langsiktig er det viktig!

Tren med måte.

Klem,

 

Karen

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s