En liten smak av Australia.

Da jeg var ei lita jente lagde mora mi sausagerolls! Det er veldig australsk å spise sausagerolls til fest, selskap eller bare som en snack. Sausagerolls smaker beste rett fra ovnen med litt tomatsaus. Jeg har begynt å lage dette for jentene mine, og de synes det er veldig godt de også.

En liten smak av Australia i Norge – som du må prøve! Og det er ganske lett å lage.

Først trenger du paideig. Denne kan du lage selv, eller du kan kjøpe den i butikken. Uansett hva du gjør, den er best når den er firkantet, ikke rund. For inni deigen skal du legge kjøttdeigen. I Australia har vi pølsedeig som du kan kjøpe fra slakteren. Det fant jeg ikke her, så jeg bruker kjøttdeig av svin.

Ta en bolle og bland kjøttdeig, litt revne gulrøtter, et eller to egg, litt tomatsaus, og litt salt og pepper. Når dette er klart legger du deig blandinga i linjer på paideigen. Kutt paideien slik at den er bred nok til å bli rullet rundt kjøttdeien

Bruk en pensel og ta på litt melk på kantene av deigen slik at den fester seg til seg selv når du har rullet den rundt deigen. Lag hull med en gaffel, og skjær opp i små biter med en kniv.

Sett deigen i ovnen på 200 grader, i cirka 20 minutter, til den er brun og sprø utenpå. Da er den ferdig og perfekt å spise med litt tomatsaus! Jeg håper dere liker dette like godt som jeg og jentene mine.

Klem,

Karen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s